
Voor 6-8 personen
8 aardappelen
4 gele uien
4 gele uien
2 knoflookteentjes
4 stukken venkel
2 eetlepels boter
1 1/2 liter kippenbouillon
2 zakjes saffraan
2 theelepels thijm
zout en zwarte peper
5 dl crème fraiche
Schil en snij de aardappelen in kleine stukjes. Snij de uien, plet knoflookteentjes en snij de venkel klein. Bak de boter, ui, knoflook en venkel in een grote pan een paar minuten tot het glazig is. Voeg de bouillon, thijm en saffraan toe. Kook in de massa de aardappelen ongeveer 20 minuten (of totdat de aardappelen en venkel gaar zijn). Pureer de groente tot een romige soep. Breng deze kort aan de kook. Roer ongeveer 2dl crème fraiche door de massa. Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer met een lekker stuk rustiek brood, kaas en eventueel wat extra crème fraiche.
SMAKELIJK ETEN!
4 stukken venkel
2 eetlepels boter
1 1/2 liter kippenbouillon
2 zakjes saffraan
2 theelepels thijm
zout en zwarte peper
5 dl crème fraiche
Schil en snij de aardappelen in kleine stukjes. Snij de uien, plet knoflookteentjes en snij de venkel klein. Bak de boter, ui, knoflook en venkel in een grote pan een paar minuten tot het glazig is. Voeg de bouillon, thijm en saffraan toe. Kook in de massa de aardappelen ongeveer 20 minuten (of totdat de aardappelen en venkel gaar zijn). Pureer de groente tot een romige soep. Breng deze kort aan de kook. Roer ongeveer 2dl crème fraiche door de massa. Breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer met een lekker stuk rustiek brood, kaas en eventueel wat extra crème fraiche.
SMAKELIJK ETEN!
No comments:
Post a Comment